Kuukausikatsaus 05/2020

Luvassa on blogin ensimmäinen tilannekatsaus, jännittävää!

Aion seurata varallisuuteni kehitystä kerran kuussa kuukausikatsauksen muodossa, kuten sijoitusblogeissa on tapana. Olen pitänyt kirjaa menoistani ja tuloistani tämän vuoden alusta lähtien, joten voin kirjoittaa nyt hieman jälkikäteenkin tilannekatsauksen viime kuusta. Voi olla että tämä esitystapa tulee vielä muuttumaan, mutta tässä on lukuina omistukseni ja lainani:

Varallisuus:

Asunto (oma osuuteni): 150 000€

Salkku 1 120€

Puskuri 1 000€

Velat:

Asuntolaina 127 180€

Opintolaina 21 620€

Autolaina 1 480€

Nettovarallisuus: 1 840€

Siinä se nyt on kaiken kansan nähtävillä, varallisuuteni. Asunnon arvoa on vähän hankala lähteä arvioimaan tämän korona-pandemian aikana, mutta lasken tuon nyt sen mukaan mitä itse suunnilleen maksoimme. Autoa en laske varallisuudeksi, koska sen arvo kuitenkin tippuu jatkuvasti eikä se ole kovin arvokas alunperinkään. Autolainasta mainitsen että se on kuluton laina eli vanhemmilta lainattu raha joka ei kasva korkoa.

Voisin kertoa näistä luvuista vielä sen verran että opintolainaa on kertynyt osittain elämisestä opiskeluaikana ja osittain siksi että nostin sitä ASP-tilille, jonka käytin sitten asunnon ostamiseen. Ilman opintolainaa en olisi pystynyt keräämään tarpeeksi suurta käsirahaa, joten tein nyt sitten tällaisen peliliikkeen. Valmistuin ajallaan, joten siltäkin kannalta lainan nostaminen oli hyvä vaihtoehto. Toki noita elämiseen käytettyjä lainoja olisi voinut olla vähemmän jos en olisi esimerkiksi matkustellut ja käynyt vaihdossa opiskeluaikana. Autolainaa on jäljellä 1480€, ja koska lyhennän sitä 240€ kuukaudessa, sen maksamiseen ei enää mene kovin montaa kuukautta. Autolainan loppumisen jälkeen senkin summan meinaan laittaa salkkuun kasvamaan.

Kirjoitan oman tesktin tuloistani ja toisaalta kulutuksestani, mutta voin jo tässä paljastaa että lainat lyhenevät näin:

Asuntolainan lyhennys 420€/kk

Opintolainan lyhennys 150€/kk

Autolainan lyhennys 240€/kk

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: